RUBEN KAN EINDELIJK DOORSTROMEN NAAR DE FUNCTIE DIE HIJ VERDIENT

Samen met QRM op weg naar een erkend diploma of certificaat. Wij helpen je met een passend EVC traject binnen jouw branche.

  • Bij ons als Erkend EVC aanbieder

  • Kunt u met professionele begeleiding en persoonlijke aanpak binnen 3 maanden een certificaat behalen

  • Met uw 100% certificaat is het mogelijk om binnen 6 maanden uw vakdiploma te behalen

  • Wilt u een vakdiploma? Kies dan voor ‘hulp bij verzilvering’. Wij zorgen ervoor dat uw certificaat aangeboden wordt bij de examencommissie van een ROC

EVC

Wat is EVC ?

EVC ( Erkenning van Verworven Competenties ) brengt precies in kaart wat iemand aan kennis en vaardigheden in huis heeft. Er wordt gekeken naar wat iemand in de praktijk heeft (bij)geleerd en dit wordt vastgelegd in een ervaringscertificaat. Een ervaringscertificaat is dus, naast eventuele diploma’s, een bewijs van iemands kwaliteiten.

EVC – Het stappenplan

Individueel EVC-Traject: Om de kennis en ervaringen van uw werknemers om te laten zetten in een officieel erkend Ervaringscertificaat is het van belang dat het EVC-traject wordt doorlopen. Dit traject wordt geheel onder begeleiding van onze gekwalificeerde medewerkers uitgevoerd. Ons EVC-traject bestaat uit de volgende stappen:

  • Aanmelding en intake
  • Portfolio-fase
  • Assessment
  • Certificaat
  • Verzilvering

Stap 1. Aanmelding en intake

De intake is de eerste competentiemeting. Tijdens de intake beoordelen wij samen met u of er voldoende bewijs gevonden kan worden voor alle competenties binnen uw profiel. Uw persoonlijke trajectbegeleider van QRM legt u de werkwijze uit, beantwoordt uw vragen en zorgt ervoor dat u de benodigde informatie ontvangt.

Stap 2. Vullen van het portfolio

Uw EVC traject start met het verzamelen van materiaal in uw portfolio waarmee u uw ervaring kunt onderbouwen (bewijzen). Het vullen van uw portfolio is een belangrijk onderdeel. Met alle bewijzen bouwt u aan uw portfolio. Uit de evaluaties blijkt dat u daar ca. 20-24 uur voor nodig heeft. De portfoliofase duurt ongeveer 6-8 weken.

Gedurende het gehele traject wordt u bijgestaan door een persoonlijk trajectbegeleider. Hij zal u bijstaan en adviseren in de opbouw van uw portfolio.

Stap 3. Het assessment

Het assessment wordt afgenomen door een erkend en ervaren EVC assessor. Het assessment vindt plaats op uw werkplek. Soms maakt een proeve van bekwaamheid onderdeel uit van het assessment. Het is aan de assessor om te bepalen hoe hij of zij het assessment in wil richten. Tijdens het assessment vormt de assessor zich een gedegen beeld van u als persoon en hetgeen u kan en kent. De assessor legt zijn bevindingen vast in een rapportage.

Stap 4. Het Ervaringscertificaat

Aan het eind van het EVC traject ontvangt u uw Ervaringscertificaat. In het Ervaringscertificaat wordt onderbouwd over welke kennis en vaardigheden u beschikt in het kader van de gekozen opleidingsstandaard.

Daarnaast worden er aanbevelingen gedaan en toegelicht over de wijze waarop het EVC-certificaat u kan helpen in uw verdere ontwikkeling.

Stap 5. Verzilveren

Heeft u gebruik gemaakt van de optie “Hulp bij verzilvering” dan wordt het certificaat in combinatie met de uitslagen van de taal- en rekentoetsen aangeboden bij de examencommissie van een ROC.

De examencommissie beslist uiteindelijk over de afgifte van het vakdiploma.

Recente blogartikelen

Wat klanten vertellen

Ik vond het erg leuk om deze assessments te doen. Door bij een aantal medewerkers uit eenzelfde organisatie op bezoek te gaan leer je zo’n club wat beter kennen. Wat ik zo bijzonder vond aan deze reeks was dat Swazoom kinderopvang verzorgt binnen een welzijnsorganisatie.

Herman van den Brink
Herman van den BrinkAssessor

Waarom ik graag voor QRM assessments uitvoer? Het is hét assessment bureau die goede relaties onderhield met de opleidingsinstituten die vrijstellingen moesten geven. Geen enkel ander assessment bureau heeft zoveel resultaten behaald voor de kandidaten.

Ad van den Berg
Ad van den BergAssessor
© Copyright - QRM