EEN EVC PROCEDURE DIE PAST BIJ UW ONTWIKKELING

Samen met QRM op weg naar een erkend diploma of certificaat. Wij helpen je met een passend EVC traject binnen jouw branche.

  • EVC procedures voor 40+ vakgebieden

  • Binnen 3 maand een passend certificaat of diploma

EVC procedure

In een EVC procedure kunt u uw brede werk en levenservaring gebruiken om aan te tonen dat u een MBO-Beroepsstandaard beheerst. Na het doorlopen van de EVC procedure ontvangt u het EVC certificaat. Het EVC certificaat beschrijft uw ervaring in de MBO-beroepsstandaard. Heeft u voldoende ervaring aangetoond, dan wordt op dit onderdeel van de MBO-Beroepsstandaard een erkenning gegeven. De erkenning houdt in dat u met uw ervaring heeft aangetoond dat u voor het onderdeel op het examenniveau van beginnend beroepsbeoefenaar zit. Met de erkenningen kunt u dus op de arbeidsmarkt aantonen wat u weet en kunt.

In de EVP-procedure laat u uw ervaring niet erkennen, maar meten. De resultaten worden beschreven in het Ervaringsprofiel. Het Ervaringsprofiel beschrijft welke onderdelen van een MBO-Beroepsstandaard u beheerst en dus kunt laten erkennen via een EVC-procedure in het EVC certificaat. Het Ervaringsprofiel beschrijft ook welke onderdelen van een MBO-Beroepsstandaard u nog moet ontwikkelen om de volledige standaard te laten erkennen in het Ervaringscertificaat. U kunt na de EVP-procedure besluiten om uw ervaring door het volgen van een EVC-procedure te laten erkennen of eerst gericht ervaring op te gaan doen.

Wat maakt een EVC procedure bijzonder?

Het aantonen van uw ervaring in een MBO-Beroepstandaard is en bewustwordingsproces. U komt er achter wat u al weet en kunt. Uiteraard begeleiden wij u graag in dit proces en staat u er niet alleen voor. U leert wel welke onderdelen van uw ervaring waardevol zijn binnen de MBO-standaard. Omdat het reflecteren van uw ervaring op de MBO-Beroepsstandaard een bewustwordingsproces is, biedt het u de mogelijkheid om ook tijdens de EVC-procedure uw ervaring te ontwikkelen naar het professionele niveau van de standaard.

Start ik met een EVC procedure?

U kunt een EVC-procedure starten als u uw ervaring wilt laten erkennen in het Ervaringscertificaat . Wilt u uw ervaring niet meteen erkennen, dan kunt u in een EVP-procedure uw ervaring laten meten in het Ervaringsprofiel. Met het Ervaringsprofiel kunt u zien of u nog onderdelen moet ontwikkelen om een volledige erkenning te krijgen in het Ervaringscertificaat.

Recente blogartikelen

Wat klanten vertellen

Ik vond het erg leuk om deze assessments te doen. Door bij een aantal medewerkers uit eenzelfde organisatie op bezoek te gaan leer je zo’n club wat beter kennen. Wat ik zo bijzonder vond aan deze reeks was dat Swazoom kinderopvang verzorgt binnen een welzijnsorganisatie.

Herman van den Brink
Herman van den BrinkAssessor

Waarom ik graag voor QRM assessments uitvoer? Het is hét assessment bureau die goede relaties onderhield met de opleidingsinstituten die vrijstellingen moesten geven. Geen enkel ander assessment bureau heeft zoveel resultaten behaald voor de kandidaten.

Ad van den Berg
Ad van den BergAssessor
© Copyright - QRM